Vés enrere Museu Monogràfic de Pollentia
Museu Monogràfic de Pollentia

Museu Monogràfic de Pollentia: Es troba situat al centre històric, a l'edifici de l'antic Hospital del segle XIV. Al museu es poden veure una sèrie de les campanyes d'excavació dutes a terme a Pollentia, disposades segons els materials amb què estaven elaborats, una important col·lecció de ceràmica, objectes de vidre, joies, etc. Hem de destacar les tres escultures de marbre trobades en l'àrea del Fòrum, així com el Cap de Bronze femenina que dóna nom a una de les cases de la Portella on es va trobar. Així mateix, trobem un espai dedicat a les necròpolis de Pol•lèntia, amb la inscripció de Corneli àtic.
Zona arqueològica:La ciutat romana de Pollentia està ubicada al sud del centre històric d'Alcúdia en direcció al port. Els arqueòlegs ens parlen d'una extensió d'entre 16 i 18 hectàrees, dins de les quals podem trobar les diferents àrees excavades, que ens permeten descobrir aspectes ben diferenciats de la vida en aquesta ciutat en època romana.
La Portella: Aquesta àrea és la més propera al centre històric al sud de l'església Parroquial. Les restes que es poden veure corresponen a un barri de cases. La Casa dels Dos Tresors de la qual es conserva tota la planta organitzada pel pati central o atri, la Casa del Cap de Bronze, i la Casa Nord-oest a més d'una sèrie d'estructures identificades com tallers, podem veure el traçat viari, i també un fragment de la muralla romana del segle III dC.
El Fòrum: Des de l'interior de l'àrea de la Portella s'accedeix al Fòrum de Pollentia, recentment obert al públic, constitueix el centre cívic i religiós de la ciutat, on podrem veure restes del Temple Capitolí, i un conjunt de tabernae (botigues) que formaven la zona comercial, així com altres estructures de les quals s'ha de destacar l'edicle el qual actualment centra bona part de les investigacions sobre el traçat urbà de Pollentia. Al Fòrum, és on actualment es duen a terme les campanyes d'excavació durant el període estival. La llarga utilització d'aquesta àrea es completa amb l'assentament d'una necròpolis (600 dC aproximadament).
El Teatre romà: Situat als afores de la ciutat de Pollentia, constitueix un centre d'oci per a tota la població a partir del segle I dC. De la seva estructura de planta semicircular i sense coberta es conserva bona part de la càvea o graderia, l'orquestra i l'escena. També es poden veure, com en el Fòrum, les restes d'una necròpolis sobre les estructures del teatre. S'ha de destacar la particularitat que és un teatre excavat a la roca, a diferència de la majoria dels teatres romans.
Dades d'interès
Direcció:
C/ Sant Jaume, 30
Alcúdia
Telèfon:
Correu electrònic:
El temps
Màx. temperatura
Mín. temperatura