Activités Sous-marines

Activités Sous-marines

Activités Sous-marines

El busseig, ja sigui en modalitat snorkel (només amb tub respirador) o amb equip (més conegut com “busseig amb botelles”) és l’activitat que més visitants atreu a Mallorca, atès que les aigües cristal·lines del Mediterrani alberguen formes de vida d’un color espectacular. Amb unes ulleres de busseig simples es poden descobrir dotzenes d’espècies d’algues, invertebrats i peixos que no tenen res a envejar als dels esculls tropicals.

A les aigües de Mallorca, gràcies a les reserves marines, es pot observar abundant vida marina, coves interessants i algunes restes de vaixells enfonsats, tot això en els centres de busseig amb instal·lacions pensades per al bussejador exigent i un entorn professional, còmode i segur.

La gran majoria de centres de busseig estan integrats a la xarxa PADI (Associació Professional d’Instructors de Busseig, en les seves sigles en espanyol), cosa que significa que qualsevol bussejador de qualsevol nacionalitat pot submergir-se en aigües mallorquines amb el carnet que expedeix aquesta associació i que reconeix l’individu apte per practicar submarinisme. Els clubs de submarinisme abasten més de 30 punts de busseig, molts dels quals es troben dins reserves marines. Tots els centres, a més del lloguer dels accessoris necessaris, i fins i tot de l’equip sencer, inclouen el trajecte amb vaixell cap al punt d’immersió.

Però no només es pot practicar el busseig esportiu en aigües mallorquines, l’illa també és la seu dels campionats d’Espanya d’apnea (immersions a pulmó, sense l’ajuda d’oxigen), natació amb aletes, de pesca submarina i de fotografia submarina. És imprescindible recordar que totes aquestes activitats exigeixen una llicència de capacitació; en cas contrari, cal atenir-se a la legislació vigent sobre activitats subaqüàtiques, especialment en matèria de pesca. En aquest sentit, amb aquesta llicència s’assegura el mínim impacte medioambiental que totes les activitats submarines suposen, ja que l’esportista sap com comportar-se per no alterar el fons marí.

A més, complint amb la llei, la càmera hiperbàrica de l’Institut de Recerca Hiperbàrica i Subaquàtica, es troba a menys d’una hora dels punts de busseig i disposa d'una càmera hiperbàrica fixa i dues mòbils que es traslladen al lloc on es fan els campionats de qualsevol especialitat submarina. Afortunadament, aquestes càmeres, preparades per als accidents submarins, tenen un ús més aviat escàs.

Paradisos submarins

Per als amants del busseig amb botelles, la badia de Cala Millor i els seus voltants gaudeixen del privilegi de tenir les aigües més cristal·lines i tranquil·les de tota l’illa. Grans roques, praderies de posidònia i extensions sorrenques fan que la zona tingui un dels ecosistemes més rics en fauna mediterrània i una gran varietat de paisatges submarins bellíssims. Hi podreu veure anfosos, morenes, congres, espets. La visibilitat mitjana és de 30 metres i la temperatura varia entre els 20 ºC a l’abril fins als 28 ºC a l’agost. Els amants de les coves submarines en podreu gaudir en aquesta zona d’una gran varietat, esquerdes i túnels amb tots els nivells de dificultat.

D’altra banda, el Toro i les Illes Malgrats tenen una estricta reglamentació de pesca i busseig, ja que són reserves marines. La pesca està totalment prohibida de maig a octubre, i la resta de l’any és molt restringida. La riquesa natural composta per fauna mediterrània en tota la seva esplendor, morenes, anfossos, pops, orades, espets i centenars d’altres espècies, viuen en aquestes zones, on hi ha fins a 12 punts de busseig.

Al sud-oest de Mallorca, a l’illa coneguda com sa Dragonera, declarada Parc Natural, les aigües transparents i l’aïllament que la seva situació geogràfica li confereix, fan que albergui un dels punts de busseig més atractius. Els enormes penya-segats amb parets verticals des de superfície a 50 metres permeten albirar grans sediments marins, coves amb bombolles interiors, que són alguns dels llocs únics que es poden trobar a l’illa.

El derelicte del Dic de l’Oest, situat en plena badia de Palma, ofereix al bussejador l’oportunitat de bussejar vora dos vaixells enfonsats de més de 40 metres d’eslora, i alguns altres d’eslora més petita. La profunditat màxima d’aquesta zona és de 28 metres. A causa de la pobra visibilitat de la zona, els bussejadors han de tenir certa experiència i tècniques avançades. Els derelictes estan coberts per gran varietat d’invertebrats i gran quantitat de peixos, però alguns poden visitar-se íntegrament.

Icône de Filtres Filtres

Icône de Filtres

Emplacement

Serveis